Så fungerar Sveriges lagar

Här hittar du allt som rör juridik, brott och straff

Våldtäkt - att hitta advokat i Göteborg

Har man blivit utsatt för ett brott så ska man söka juridiskt stöd så fort som möjligt. Våldtäkt är ett brott och har man blivit utsatt kan man kontakta en erfaren advokat för att få hjälp.

Man behöver inte bli attackerad av en okänd gärningsman för att det ska vara våldtäkt. Att bli tvingad att göra något sexuellt som man inte vill kan vara våldtäkt. Men det kan vara svårare att bli trodd. Oavsett om det är sexuellt ofredande, övergrepp eller våldtäkt så har man blivit utsatt för ett brott. Det är viktigt att man ställer den som gjort det till svars. Det är viktigt för en själv och för den som gjort det att förstå att det är fel.

Så länge man accepterar att bli illa behandlad och utsatt för saker man inte vill så kommer beteendet att fortsätta. När man anmäler gör man det därför inte bara för sin egen skull utan för att förändra en inställning till hur man ska behandla andra.

En advokat kan ge det mod och den styrka som krävs för att anmäla våldtäkt

Det viktigaste när man blivit utsatt för våldtäkt är att bli trodd. Anlitar man en advokat som har erfarenhet av våldtäktsmål så vet de hur svårt det kan vara att få sin rätt. De vet hur gärningspersonen brukar hitta luckor och försvar för att komma undan. En förstående och kunnig advokat vet därför vad man ska vara noga med att berätta och bemöta med och ger det stöd som behövs.

26 Jan 2022