Så fungerar Sveriges lagar

Här hittar du allt som rör juridik, brott och straff

Arbetstillstånd behöver inte vara krångligt

Det finns många som när de sett hur krångligt det är att söka och få arbetstillstånd helt enkelt låtit bli att söka. Om man gör det på rätt sätt så behöver det inte vara svårt eller ta lång tid.

Kommer man från ett land som inte är med i EU så måste man ansöka om arbetstillstånd. När man läser informationen om hur det går till så ger man kanske upp hoppet. Man måste först ha fått ett arbete innan man kan söka giltigt arbetstillstånd.

Den som tar första steget för ansökan är arbetsgivaren och sedan får man slutföra ansökan själv. Det gör det ju svårare och det kan ta upp till ett år att få tillståndet.

Man kan få hjälp så att det går fortare att få giltigt arbetstillstånd

Vänder man sig till ett advokatkontor som är certifierade av Migrationsverket och som specialiserat sig på arbetstillstånd så kan hela processen bli lite enklare. Det är viktigt att alla papper fylls i på ett korrekt sätt och att man får med alla bilagor och dokument som ska bifogas.

Med yrkeskunnig hjälp kan man få detta gjort på en gång istället för att vänta på att få en förfrågan om att bifoga dem. De kan också direkt säga om det är någon idé att man ansöker eftersom de känner till kraven. Processen med ansökan för att få giltigt arbetstillstånd kan förkortas till så lite som tio dagar om den innehåller allt som ska finnas med redan från början. Det lönar sig att be om hjälp.

18 Dec 2021