Så fungerar Sveriges lagar

Här hittar du allt som rör juridik, brott och straff

Advokat som fokuserar på er

Om ni behöver en advokat bör ni hitta en seriös firma som fokuserar på er. Hitta en advokat som hjälper er och finns vid er sida hela tiden. En advokat kan behövas om man är misstänkt för brott.

Juridik är stort och komplicerat. Den finns inom de mesta inriktningar man kan tänka sig; familjerätt, företagsrätt, upphovsrätt, brottmål mm. Är du anklagad för ett brott är det just en brottmålsadvokat du ska använda dig av. Denne hjälper dig med ditt ärende och finns där längs hela vägen.

Advokaten kommer att hjälpa dig som klient att vara förberedd inför eventuellt förhör. Advokaten för också din talan när du inte själv kan göra det. Skulle du bli dömd kommer även där advokaten hjälpa till med en överklagan. Advokaten ska finnas vid din sida och försöka bevisa dig oskyldig och i annat fall få ett rättvist straff.

Rätt till advokat

I Sverige har vi rätt till advokathjälp. Man får själv välja om man vill ta in en egen advokat eller bli tilldelad en av staten. Man får även lov att byta advokat under vägens gång. Det är viktigt att du känner att advokaten jobbar för dig och hjälper dig med ditt ärende. Väljer du en egen advokat hittar du många olika byråer när du söker på nätet. Välj en firma som är kunnig och proffsig på sitt jobb. Se även till att de har samma inriktning som ditt ärende. Är du osäker kan du maila dem så kan de svara om de är rätt advokatbyrå för dig. Läs mer om brottmålsadvokater på denna webbsida: https://www.brottmålsadvokathelsingborg.se 

14 Dec 2020