Så fungerar Sveriges lagar

Här hittar du allt som rör juridik, brott och straff

Få rätt juridisk hjälp

Har det uppstått en oförutsedd situation? Har du blivit utsatt för brott? Har du behov av juridisk rådgivning och kanske även mer hjälp än så? Oroa dig inte - det finns proffsig hjälp att få.

Långt ifrån alla situationer man kan hamna i under årens lopp går att förutse. När du har hamnat i en situation där du inser att du kommer att behöva juridisk rådgivning och i förlängningen en advokat kan det kännas omskakande. Har du inte tidigare i livet upplevt något liknande är det lätt att du känner dig förvirrad och osäker på nästa steg. Då är det en verklig trygghet att kunna ta kontakt med någon juridiskt kunnig. Precis som att du skulle ta hjälp av ett proffs för att fixa läckage, så tar du i det här skedet också kontakt med ett proffs, en advokat.

Vad kan du få hjälp med?

En advokat kan hjälpa dig inom ett flertal olika områden. Ett antal olika situationer kan leda till att du behöver juridisk hjälp och en advokat är den rutinerade och kunniga person du bör vända dig till. Exempel på områden där en advokat arbetar är familjerätt, affärsjuridik och brottmål. En advokat kan agera som målsägarbiträde, offentlig försvarare eller särskild företrädare för barn. Det kan alltså gälla att tolka affärsavtal eller upprätta juridiskt korrekta sådana. Det kan handla om en vårdnadstvist där ett barns rättigheter behöver tillvaratas. Du kan ha blivit misstänkt för ett brott eller du kan ha blivit utsatt för ett brott. I samtliga fall och i många andra sammanhang har du ovärderlig hjälp av en advokat. Vad är skillnaden mellan advokat och jurist? Jurist är inte en skyddad titel vilket innebär att man inte behöver ha en speciell kompetens för att få kalla sig jurist. De flesta jurister har förstås utbildning ändå. En advokat måste ha både utbildning och en viss års erfarenhet.

Hur fungerar det att ta kontakt med en advokat?

När du konstaterat att du behöver juridisk hjälp kan du ta kontakt på olika sätt, och inledningsvis kan du få kostnadsfri telefonrådgivning med en jurist eller advokat. Under samtalet kan ni bestämma vad som behövs göras vidare och om det är så att ni behöver arbeta tillsammans kan du och din advokat boka ett möte. Därefter finns din advokat vid din sida i alla sammanhang tills problemen är lösta. Din advokat har tystnadsplikt och har god kompetens och tillvaratar dina intressen i alla delar av processen. Vi rekommenderar att läsa mer på denna sajt: https://www.advokatistockholm.nu/

14 Feb 2020